HATAY / ANTAKYA - Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu

Nis

Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin ilan edildiği tarih 1924 yılından itibaren bayram olarak kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceği çocuklarda görerek Türk milletinin mücadele ve azmini simgelerken aynı zamanda bu özel günü çocuklara armağan etmiştir.

Mrt

Uluslararası etwinning projemiz "United in Biodiversity: A STEAM Approach to Biodiversity Education" 10.10.2023 tarihinde onaylanmıştır. Projemiz Polonya ortaklı olup Romanya ve Hırvatistan'ın katılımıyla çalışmalarını sürdürüyor. Proje çalışmalarımız Esen Gür danışmanlığında 13 öğrenci ile yürütülmektedir. Proje çalışmalarından görseller aşağıda yer almaktadır.

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Çanakkale'yi büyük bir kahramanlıkla savunan yüce milletimizi yad etmek için her yıl kutlanmaktadır. Ordumuz, Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" sözüyle büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirtti.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, okulumuzda yaptığımız tören ile vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andık.

Mrt

Okulumuzda yaptığımız tören ile İstiklâl Marşımızın Kabulünü kutladık ve Mehmet Akif ERSOY'u andık.

Mrt

Topyekün savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil savunma konusuna dikkat çekmek amacıyla her yıl 28 Şubat günü ülkemizde Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor.

Ock

Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Askerlerimiz için bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Vefat eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ülkemize ve ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Dr.Harun TÜYSÜZ'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Haftanın amacı yerli malı kullanımı teşvik ederek arttırmaktır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanarak tutumlu olması amaçlanır. Ayrıca yerli malına yatırım yapması da beklenir.

Ara

Öğrencilerimizin formaları resimlerdeki gibi olacaktır.

Ara

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 10 Kasım 1938’de saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti için harcayan Ulu Önder ATATÜRK’ün bu yıl 85. yıl dönümü. O’nu sevgi, özlem ve minnet ile andık.

Ara

• Cumhuriyet, toplumu ulus, bireyi yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi'dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.